Tyveri af feriepenge….

Enhedslistens Jakob Nerup  på Facebook den 25. januar.

I dag har Folketinget stjålet feriepenge for 65 mia. kr. direkte fra lønmodtagerne. Det er for sindssygt, at det sker uden protester fra fagbevægelsen, og at det kun er Enhedslisten, der stemmer imod. En tyveårig tømrer kan miste op mod 200.000 kr., når et helt års feriepenge tvangsudlånes til hans arbejdsgiver. Det synes jeg er vildt uretfærdigt

Hvad er det så lige der er foregået? Folketinget i dag har vedtaget en ny ferielov. En tømrer kan tabe helt op til 200.000 kr. og samlet set kan danske lønmodtagere miste op mod 65 mia. kr. Forklaring følger her.

Folketinget har som følge af en EU-dom udarbejdet en ny ferielov, hvor vi skal holde ferie uden at spare op til det, som i dag. Det er godt, fordi det sikrer alle lønmodtagere, også de nye på arbejdsmarkedet, ret til betalt ferie.

Tyveriet består i, at arbejdsgiverne får lov til at beholde de 5 ugers ekstra feriepenge, som lønmodtagerne optjener i overgangsåret mellem den gamle og den nye ordning. Eller mere præcist: Politikerne vil tvinge dig til at låne de 5 ugers ekstra feriepenge til din arbejdsgiver indtil du kan gå på pension. Men ikke nok med det. Samtidig vil de andre partier sænke skatten for virksomhederne, og betale nogle af deres udgifter til ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det giver en samlet gevinst på ca. 34 mia. kroner.

Fem ugers feriepenge er jo mange penge. For en tømrer er det næsten 40.000 kr. Hvis din arbejdsgiver beholder pengene, så kan han få rentefordelen, og det bliver til en gratis gevinst for ham på mere end 43.000 kr.

Hvis man i stedet indbetalte alle feriepengene til lønmodtagerens konto i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, så kunne de forrentes meget bedre. Så ville tømrerens 40.000 blive til 226.000 kr. – eller hvis alle lønmodtagernes blev talt sammen, så ville det blive til svimlende 65 mia. kr.

Det synes vi i Enhedslisten er tyveri ved højlys dag.
Nu har arbejdsgiverne i årevis haft glæden af at kunne bruge vores feriepenge, som gratis likviditet til en årlig værdi mindst en milliard kr. Det er på tide, at det slutter. De optjente feriepenge hører til i lønmodtagernes lommer.

Lad mig slutte med en opfordring til oppositionen og fagbevægelsen, som støtter loven. Det er aldrig for sent at få kompasset på plads og få lavet det om under en ny regering. Hjælp Enhedslisten med at få stoppet tyveriet af lønmodtagernes feriepenge.

PS alle tal kommer direkte fra Beskæftigelsesministeren.

Undskyld, John-Anker!

Statsminister Lars Løkke Rasmussen valgte søndag at benytte sin tale til en pengeindsamling for LøkkeFonden på havnen i Thyborøn til personligt at undskylde til kvotekongen John-Anker Hametner Larsen.

Undskyld John-Anker.

 

John-Anker Hametner Larsen afslørede sammen med Lars Løkke Rasmussen og LøkkeFondens formand, Solrun Løkke Rasmussen, at der i år i alt var samlet 370.000 kroner ind til LøkkeFonden fra fiskere og andre indbyggere i den vestjyske by.
Kilde: EkstraBladet.

Men, det er et problem vi har en statsminister, der lyver om sit kendskab til kvotekongerne på vestkysten, der har samlet 66% af de danske fiskekvoter op i mere eller mindre samarbejde med tidligere fiskeriminister Esben Lunde Larsen.

Vi er fulde af forundring over Vestre under Lars Løkkes formandskab har ændret sig fra et politisk parti med faste værdier som et liberalt parti, hvor man kunne stole på partiets top talte sandt til nu, hvor partiets leder taler usandt i mange sammenhænge ud fra devisen:

Går den, så går det….

Løkke Fonden fra 2012 er sikkert et godt projekt. Det er synd det gode formål går hånd i hånd med en statsminister, der gang på gang misbruger sin stilling til at fremme sine egne egoistiske formål og ikke kan huske sine mangeårige venskaber.

LØKKEFONDENS FORMÅL
– At hjælpe drenge på kanten ind i fællesskabet

– At udbrede vores forskningsforankrede læringsmetoder til kommuner, skoler og samfundet generelt.

De seneste seks år har Løkke Fonden gennemført Drenge Akademier for drenge med faglige udfordringer. Hver sommer deltager 100 drenge i 7.-8. klasse fra hele landet i Drenge Akademiet: En 2 ugers intensiv læringscamp, der styrker drengenes faglige, personlige og sociale kompetencer.

 

Lars Løkkes fødselsdagsgave fra kvotekongen…….

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt sommerferie med familien i 2016 i et hus i Skagen, der tilhører en omstridt kvotekonge med tætte bånd til Venstre.

Lars Løkke har boet gratis i det hus, som den såkaldte kvotekonge John-Anker Hametner Larsen – ifølge det statslige ejendomsregister – har ejet siden 2013. Kilde: Ekstra Bladet

Er det en tilfældighed regeringen syltede stramninger for Folketinget?

Her sidder vores statsminister og spiser med den kvotekonge han ikke kender…..

 

I 2017 kom det frem, at Esben Lunde havde talt usandt for Folketinget om stramningerne overfor kvotekongerne!

I December 2016 blev “Fiskeripakken” blev højst usædvanligt vedtaget af et flertal i Folketinget uden om regeringen.

 

Stramninger blev i skuffen

Marts 2016: Fiskeriminister Esben Lunde Larsen (V) får et notat fra Naturerhvervsstyrelsen, som indstiller tre stramninger over for kvotekongerne.

Maj 2016: Naturerhvervsstyrelsen sender et katalog med hele 16 mulige tiltag over for stor-fiskerne til ministeriet som ’forelæggelse til ministeren’.

Juli 2016: Lars Løkke bor i kvotekonges hus i Skagen på en ferie med familien.

September 2016: Forhandlinger om en ny fiskeriaftale begynder, hvor et flertal i Folketinget presser på for at få indgreb mod kvotekongerne på bordet. Lunde oplyser kun om et enkelt tiltag, som embedsmændene vurderer ’ikke får nogen effekt’.

December 2016: Fiskeripakken blev højst usædvanligt vedtaget af et flertal i Folketinget uden om regeringen.

 

Drop regeringssamarbejdet LA

Det blev alligevel ikke til noget, og det var ganske enkelt forventeligt. Som konsekvens må Liberal Alliance droppe et i forvejen håbløst regeringsprojekt.

“Kom ud af det regeringssamarbejde,” lyder opfordringen fra erhvervsmanden Asger Aamund til Liberal Alliance.

Asger Aamund har ikke meget til overs for måden LA-formand og udenrigsminister, Anders Samuelsen, førte forhandlingerne om skat og udlændinge med Dansk Folkeparti.

For det første, påpeger Aamund, så må man aldrig true nogen med noget, hvis man ikke er klar på at gøre alvor af sine trusler.

For det andet skal man ikke prale af resultater, som ikke er forhandlet på plads.

Aamund går så vidt, som at beskrive Samuelsens arbejde som dilettantisk.

 

Sjældent har så få mennesker tabt så meget på så kort tid.

Den endelig beslutning om at droppe den omfattende skattereform blev ifølge blandt andre Berlingske og Politiken truffet sent mandag aften på Marienborg, hvor de ledende ministre fra de tre regeringspartier var samlet.

I Politiken hedder det:

For bordenden sad statsministeren, og invitationen var med kort varsel sendt ud til hele Koordinationsudvalget, som består af finansminister Kristian Jensen (V), justitsminister Søren Pape Poulsen (K), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det er sjældent, at regeringens syv topministre er samlet uden Statsministeriets embedsmænd og ministeriernes departementschefer, men møder af denne kaliber bør holdes uformelt, i en snæver kreds og langt væk fra Christiansborg, lød vurderingen i regeringstoppen.

Kilde: https://www.b.dk/politisk-morgenpost

Kuglestøberen Joachim B. Olsen er ude med riven efter Dansk Folkeparti, han siger:

Hvis man ikke vil sænke skatten i en situation, hvor der er et stort råderum i økonomien, og man ikke en gang behøver at lave reformer for at finansiere det, så har jeg svært ved at se, at man er et borgerligt parti.

Jeg mener han ikke er blevet klogere med sin brug af Facebook og Twitter med sine angreb på regeringens støtteparti. Regeringen har brug for et samarbejde med Dansk Folkeparti, hvis den fortsat vil dyrke blokpolitikken. Ikke det modsatte, som JBO gør med sine sociale indlæg.

Så længe Lars Løkke og regeringen ensidigt satser på Blå Blok og ren borgerlig politik med topskattelettelser, eksport af flygtninge og beskæring af velfærdssamfundet, så har Dansk Folkeparti taktstokken i dansk politik og dermed vetoret over for regerings politik.

Alle i Blå Blok er taberne!

Set fra sidelinjen er Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Liberal Alliance de største tabere. Og for Lars Løkke Rasmussen og Venstre er der også tale om et eklatant nederlag“, skriver Thomas Larsen på Politiko.dk.

Han citerer Churchill for følgende:

Sjældent har så få mennesker tabt så meget på så kort tid.

Er velfærden reddet?

Med regeringens nederlag til DF ser Dennis Kristensen lysere på fremtiden.

FOA’s formand på Facebook i dag:

Når regeringen dropper Liberal Alliances vilde skattekrav i den store skattereform, kan det give en højere vækst i de offentlige udgifter.

I 2018 giver det mulighed for 3.085 ekstra ansatte i velfærd og service beregnet ud fra social- og sundhedspersonalets løn. I 2025 vil det være muligt at ansætte i alt 16.195 ekstra.

Så meget ville skattelettelserne nemlig have kostet på mulighederne for at genoprette velfærd og service.

Smæk til Blå Blok

Var der valg nu, ville der være et klart flertal bag Mette Frederiksen som statsminister, viser ny måling.

Den Offentlige skriver:

I året første meningsmåling fra Voxmeter ligger rød blok til 52,4 procent af stemmerne, mens blå blok får opbakning fra 46,9 procent. Dermed er rød blok styrket, hvis man sammenligner med målinger foretaget før jul.

Perioden op til juleferien var præget af et forhandlingsforløb, som Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, betegnede som vildt, dramatisk og uhørt.

Det er logisk Blå Blok taber vælgertilslutning i denne pariode, for det har været et uskønt forløb Dansk Folkeparti og regeringen har præsteret i finanslovs forhandlingerne op mod julen 2017.

Det ser ud til at fortsætte i januar måned, for Dansk Folkeparti vil ikke forhandle skattelettelser før partiet har fået sine ønsker på indvandre- og flygtninge politikken på plads.

Dansk Folkeparti øger løbende sine krav og forlanger nu Lars Løkke og regeringen skal ændre på trepartsforliget om uddannelse og tilgang til dagpenge, som flygtninge på midlertidig ophold i Danmark nu har.

Et krav regeringen ikke kan ændre uden tilslutning fra arbejdsgiverne og fagforeningerne.

Forstå ejendomsmæglernes kodesprog

Guide: Uha hvor det går på boligmarkedet, men du skal lære at afkode det.

Et klummeindlæg på Finans.dk skrevet af Lars Nielsen, journalist og klummeskribent.


 

Læs den før du kontakter ejendomsmægleren, så du er forberedt på hans/hendes salgstale og kan forstå baggrunden for den, god fornøjelse og held og lykke med huskøbet!


Du får et par eksempler her:

  • »En bolig, hvor du selv kan sætte dit præg«: Boligen skal renoveres fra gulv til loft.
  • »Badeværelse med vinylgulv«: Badeværelset er lavet ulovligt. Tjek for skimmelsvamp under vinylen.
  • »Du bliver en del af et hyggeligt lokalsamfund«: Du bor helt isoleret.
  • »Boligen er en del af en velfungerende ejerforening/grundejerforening«: Der har været meget bøvl i ejerforeningen/grundejerforeningen. Nu er der i våbenhvile, i hvert fald så længe boligen står til salg.

Læs hele klummeindlægget på Finans.dk……..