Et besøg på 11 minutter i hjemmeplejen

“Jeg blev ked af mit arbejde og flov og mit arbejde, fordi der ikke var tid nok“.

Sådan fortæller Nanna Irina Svensson, mens hun nyder julefreden med familien. En fred, der langt fra er til stede, når hun er på arbejde i hjemmeplejen.

– Jeg har kun akkurat tid til den opgave, jeg skal udføre. Hvis jeg for eksempel skal give en borger insulin, når jeg kun lige netop at gøre det. Der er ikke tid til at snakke lidt, spørge til deres jul og i det hele taget at se det hele menneske, fortæller Nanna Irina Svensson.

Hun har i mange år arbejdet som social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen. Nu er hun i gang med at uddanne sig til sygeplejerske, og kører jævnligt som vikar i hjemmeplejen i flere nordjyske kommuner. Hun oplever ofte at skulle nå op imod 40 hjemmebesøg i løbet af en aftenvagt, og da hun midt i december havde haft en vagt, hvor hun skulle besøge 38 borgere på syv en halv time, skrev hun et opslag på Facebook om de pressede arbejdsvilkår.

KL, hvis I virkelig vil gøre noget for at kunne rekruttere nok ansatte til ældreplejen i de kommende år, så handler det både om løn, uddannelsespladser og det her:

“Jeg regnede jo ud, at jeg havde 11 minutter per borger, og det er altså inklusiv kørsel og inklusive at læse op på, hvad jeg skulle gøre hos den enkelte borger samt at skrive journal, og så er der altså ikke mange minutter tilbage til borgeren i sidste ende,” siger Nanna Irina Svensson.

Vi spørger, kan vi være det bekendt over for borgerne og de ansatte i hjemmeplejen?

Ballet i den borgerlige fortsætter….

Uddrag af Preben Bang Henriksens nyhedsbrev, december 2017

Uro i familien

Overfor en måbende offentlighed måtte Statsministeren tidligere på måneden i forbindelse med finanslovsforhandlingerne fastslå det – for de fleste mennesker – temmelig oplagte, nemlig at alle tre regeringspartier stemmer for regeringens finanslov!

De udsagn, der er fremkommet fra Liberal Alliance under forhandlingerne – herunder ikke mindst de krav, der formuleredes på de sociale medier straks efter indgåelsen af en aftalen – vidner imidlertid om et regeringsparti, der både har storhedsvanvid og mindreværdskomplekser – samtidig vel at mærke.

Man hører af og til om begrebet ”utroskab til julefrokosten”. Heldigvis medfører denne begivenhed ikke altid efterfølgende skilsmisse.

På tilsvarende vis kan vi konstatere, at LA – der over en måneds tid (som trofast regeringsparti), stålsat havde underholdt med at ville stemme imod finansmini-sterens forslag til finanslov – nu heldigvis er kommet ned fra træet, hvorefter skilsmissen er undgået. Om samlivet så bliver bedre, må tiden vise.Den anden front i mediekrigen står DF’s næstformand Peter Skaarup for. Han vil ikke finde sig i, at Lars Løkke Rasmussen beskylder Dansk Folkeparti først at have smidt udlændingestramninger på bordet efter partiets skuffende kommunalvalg i slutningen af november.

Jyllands Posten er kommet i besiddelse af forhandlingsnotater, som dokumenterer, at forskellige udlændingestramninger var på bordet allerede i oktober og i starten af november.

Således kan mediekrigen fortsætte i juleferien og ikke mindst i januar måned, hvor statsministerens fornemste opgave er at lande en skatte- udlændinge- og forsvarsforlig.

Vi har svært ved at se, det ikke ender med et valg i foråret 2018, for der er ikke tillid mellem toppen i Blå Blok.

 

 
 

Dagen derpå i den borgerlige lejr……

…… LA kravlede som ventet ned fra træet.

Anders Samuelsen og hans løjtnant Simon Emil kravlede ned af træet i weekenden og fik alvorlige tæsk i stuerne på Marianborg af Venstres chefideolog Claus Hjort Frederiksen, sekunderet af statsministeren.

Partiets ungdomsorganisation, Liberal Alliances Ungdom (LAU), undrer sig over moderpartiets tilgang til de igangværende forhandlinger om en ny skatteaftale.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen siger på pressemøde den 19. december 2017, klokken 18:30:

Situationen i dansk politik er dramatisk lige nu. Og det er faktisk helt unødvendigt. Folketinget har i mange uger forhandlet om næste års finanslov og om skattelettelser for helt almindelige danskere. Og om en udlændingeaftaler.

Det er gode aftaler, som kan sikre tryghed og velstand. Da vi indgik finanslovsaftalen blev jeg og Simon Emil Ammitzbøll-Bille bibragt den forståelse, at vi kunne få alle aftalerne på plads inden tredjebehandlingen af finansloven.

Han har fået et løfte om seriøse skattelettelse af statsministeren, hvilket Lars Løkke gentog senere på sit pressemøde, at en samlet regering stod bag…

Lars Løkke Rasmussen sagde på pressemødet tirsdag aften:

Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at man ikke kan lave en skatteaftale, uden at man samtidig skal lave udlændingestramninger.

Statsministeren siger regeringen har opgivet topskattelettelser, hvilket CEPOS ærgrer sig over, samtidig er det en af LA’s største ønsker fejet af bordet af regeringschefen.

Kristian Thulesen Dahl har vundet sin kamp mod Liberal Alliance og regeringen, dermed har han demonstreret, det er DF der har bukserne på i dansk politik.

Den nye uofficielle deadline i dansk politik er nu den 31. januar 2018, selvom Anders Samuelsen har fortalt danskerne at han fremover ændrer taktik og ikke længere kommer med ultimative krav.

DF har nu et afgørende problem i årets første måneder, vil partiet høste så store opstramninger af flygtningepolitikken, så partiet kan bære skattelettelserne igennem med regeringen, der er så store så LA ikke igen fremstår som lallende tabere?

DF’s krav til skatteaftale:

  • Der skal være råd til velfærd.
  • Der skal sendes flygtninge hjem.
  • Skattelettelser skal gives til bunden.

Eller har Kristian Thulesen Dahl mod til at udskrive et nyvalg til Folketinget, hvis DF’s krav ikke opfyldes?

 

 

 

Bal i den borgerlige fortsætter med hulemøder

Statsminister Lars Løkke (V) har holdt hemmelige hulemøder på Marienborg i weekenden for at få Liberal Alliance til at give sig, erfarer Ekstra Bladet

LA skal give sig på skatten
Meldingen fra DF på dette punkt i forhandlingerne er ifølge Ekstra Bladets kilder, at partiet har givet sig tilstrækkeligt på finansloven for 2018. Især lægger DF på, at det var en klokkeklar indrømmelse, da de gik med til at sløjfe skatten på fri telefon. Derfor skal partiet nu have indrømmelser på skat og udlændinge.

En række omstridte udmeldinger fra LA’s topfolk, der kobler skat og finanslov, er med til at sætte en deadline på forhandlingerne.

VLAK regering i opløsning

BT – Venstres talerør skriver den 16. december 2017:

Venstrefolk er dødtrætte af LA og har snakket om, hvor vidt de kan forlade regeringen

Fejlen ligger et eneste sted: Hos Liberal Alliance. Ikke hos Lars Løkke og ikke hos Thulesen Dahl,« siger en centralt placeret Venstre-kilde, der tilføjer, at det borgerlige Danmark næppe vil se med milde øjne på, at LA sætter regeringens liv på spil fordi de »ikke kan få alle julegaverne på en gang.

I Venstre kredse regnes det også for strategisk dumt, at Joachim B. Olsen i dagbladet Børsen satte tal på, at LA vil have skattelettelser for otte milliarder kroner.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl får derimod pæne ord med på vejen, og flere Venstre-kilder peger på, at han sidste fredag – efter Lars Løkke havde inviteret på juleglögg – sad pænt i tre timer og ventede på Liberal Alliances forhandlere, som aldrig mødte op.

 

 

Pause i dansk politik, far er på rejse…..

Amalie Lyhhne i Jersild uden spind:

Lars Løkke udskyder finanslov, udlændingeaftale og skatteaftale til efter nytår, for at fastholde magten med det yderste af neglene!

Den 8. december blev parterne enige om en finanslov for 2018, men efterfølgende har der være kaos i dansk politik.

Regeringspartiet Liberal Alliance truer med, at partiet ikke vil stemme for finansloven, når den er til afstemning i Folketingssalen 22. december, hvis der ikke forinden er landet en skatteaftale.

LA mener, at parterne godt kan nå hinanden før jul. DF anser det for “meget, meget lidt sandsynligt”. DF kæder skatteaftalen sammen med et krav om yderligere stramninger udlændingepolitikken.

Den politiske agenda er DF vil tryne LA ud af regeringen og dermed styrke sin egen indflydelse. Partiet forsøger at placere sig i midten af dansk politik.

Det er dog svært med partiets indvandringspolitik, hvor DF konkurrerer med Nye Borgerlige om den mest ekstreme politik på området godt hjulpet af Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet har flyttet sig voldsomt på indvandringspolitikken, hvilket er værktøjet til fiske vælgere hos Dansk Folkeparti, den udvikling vil styrkes når Dansk Folkeparti indgår en aftale om en historisk skatteaftale med regering, der tilgodeser, de bedst aflagte danskere.

Det er Kristian Thulesen Dahl´s mareridt og problemet i dansk politik i disse timer.

De fire bolde……… eller tre fejlskud?

Af Jakob Ellemann-Jensen, Venstres politiske ordfører, med vores kommentarer:

Vi har fire bolde, der skal sparkes ind sammen med Dansk Folkeparti. Og det skal de nok blive. Måske ikke på én gang, men så én efter én.

Finanslovs aftale er indgået med torden og trusler fra Liberal Alliance og DF´s leder, der gik ud af bagdøren!

Der er et synligt bevis for enighed i Blå Blok, men derimod am store uenigheder mellem partierne.

Vi skal have landet en finanslov med bedre kernevelfærd, bedre infrastruktur, flere betjente og en række andre elementer. Det tror jeg på, at vi nok skal nå inden for tidsgrænsen.

I den mere kuriøse afdeling skal der genindføres ridende politi mod politiets ønsker og samtidigt skal 10 grænse overgange bemandes med grænsekontrol. Endnu engang smider regeringen gode penge efter dårlige penge, for det er symbolpolitik i reneste form fra DF, eller sagt på en anden måde så hindrer det ikke illegal indvandring.

Samtidig skal vi have forhandlet et nyt forsvarsforlig, hvor Danmark skal rustes til fremtidens udfordringer og trusler. Her har vi også lagt bolden på straffespletten.

De forhandlinger har foregået i stilhed, dog er borgerne i og vælgerne forundret over forsvarsministeriet har hemmeligholdt støjmålinger for flyvebasen Skrydstrup i Sønderjylland for det nye legetøj 27 nye kampfly af typen F35 – også kaldet Joint Strike Fighter fra producenten Lockheed Martin. De 27 F35-fly skal erstatte det nuværende kampfly F16.

Så skal vi have sænket skatten for de helt almindelige danskere, der hver dag går på arbejde. Her er vi en smule uenige – det kan enhver se. Men også her er det min opfattelse, at vi kan nå hinanden.

I nuet kender vi til der er 12 milliarder til rådighed i Blå Blok for skattelettelser. Folkepensionister og borgere  på overførsels-indkomster får 0 kroner i skattelettelser.

Dermed gives der i omegnen af 4.349 kroner i skattelettelse, fordi der er 2.759.000 danskere i arbejde i følge Danmarks statistik i arbejde i 3. kvartal 2017. Vi tror langt de fleste danskere er mere interesseret i velfærd for de penge!

Endelig skal vi have strammet op på udlændingepolitikken på en række områder. Enhver kan se de åbenlyse indsatsområder, men én ting er politikken, som vi sagtens kan blive enige om, mens en anden ting er juraen, som fylder meget på dette område.

Regeringen giver her en luns til Dansk Folkeparti, der skal honoreres med skattelettelser. Dansk Folkeparti har med indgåelse af finanslovs aftalen indgået i en aftale, fordi Kristian Thulesen Dahl havde i går ikke lyst til at tale med pressen ved offentliggørelsen af aftalen om finanslov 2018. 

Det er de fire bolde, som vi spiller sammen om at få sparket i mål. De hænger sammen, men behøver ikke at blive sparket ind på samme tid.

 

Smid flygtninge ud Kristian Jensen, så giver DF dig topskattelettelser.

Kristian Jensen og regeringen kan få sine skattelettelser, hvis de opfylder Dansk Folkepartis krav på flygtninge- og integrationspolitikken.

I bund og grund ønsker Dansk Folkeparti nemlig at opgør med den danske asylpolitik. Flygtninge, der ikke har permanent ophold i Danmark, skal ikke længere integreres, men i stedet klædes på til at kunne vende hjem, forklarer Martin Henriksen.

– Dem, der kommer til myndighederne og søger om at få forlænget deres opholdstilladelse, skal vi sige til, at det kan godt være, at vi forlænger din opholdstilladelse eventuelt med et år, nogle forlænger man med to år, men de skal så vide, at i stedet for at fokusere på at integrere folk og få deres børn til at falde til i folkeskolen, så vil vi ruste dem til at vende tilbage til deres hjemland.

Senere skriver DR.DK:

Kravene er stillet til finansminister Kristian Jensen under finanslovsforhandlingerne. Det er de krav, der skal accepteres for at få Dansk Folkeparti til at stemme for regeringens skattereform. Her vil regeringen fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget. Det vil belønne dem der tjener mere end 340.000 kroner om året.

Samtidig ønsker regeringen et nyt jobfradrag, der kan give op til 4.500 kroner om året til de laveste arbejdsindkomster. Og så vil regeringen fremrykke allerede vedtagne topskattelettelser, så de indføres allerede fra næste år. Det vil flytte topskattegrænsen fra 479.000 til 510.000 kroner.

Som de fremgår af de to citater fra DR’s webside, så har Dansk Folkeparti accepteret topskattelettelser i bytte for stramninger på flygtningepolitikken.

Finansminister Kristian Jensen er under hårdt pres fra strammerne i Venstre Inger Støjberg (Integrationsminister) og Marcus Knuth (Venstres flygtningeordfører), samt ikke mindst Liberal Alliance, der nu øjner mulighed for en topskattelettelse til Danmarks økonomiske elite.

Selv de ældre damer må nu indse Dansk Folkeparti bygger sin politik på frygt for de fremmede og lader hånt om folkepensionisternes levevilkår.

Dansk Folkeparti bytter topskattelettelser for stramninger i flygtninge- og integrations politikken.

Fagbevægelsen sælger ud af arvesølvet.

Forsikringsselskabet Tryg køber Alka for en samlet købesum af 8,2 milliarder kroner. Handlen forventes gennemført i første halvår 2018.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse udsendt af Tryg.

Ifølge meddelelsen har Alkas forretning en værdi på omkring 5,7 milliarder, og det er derfor den værdi foruden en overskydende kapital på 2,5 milliarder, som bliver opkøbt af Tryg.

Alka har i alt omkring 380.000 kunder og er Danmarks 8. største skadeforsikringsselskab. Kilde: Ekstra Bladet

 

Bliver det næste Arbejdernes Landsbank, der skal sælges til Danske Bank?